Cât timp poate dura un dispozitiv de eliminare a gunoiului?
Cuprins
A avea un dispozitiv de eliminare a gunoiului poate fi extrem de convenabil. Atâta timp cât este folosit în mod corespunzător, acesta poate contribui, de asemenea, la protejarea instalațiilor sanitare împotriva înfundării, asigurându-se că orice particule de alimente sunt pulverizate înainte de a fi aruncate în țevi. Fie că luați în considerare instalarea unui dispozitiv de eliminare a gunoiului sau încercați să decideți dacă este timpul să vă înlocuiți vechea unitate, este important să știți cât timp ar trebui să dureze dispozitivul de eliminare a deșeurilor. Din acest motiv, am realizat acest ghid pentru a vă ajuta să înțelegeți durata de viață tipică a unui dispozitiv de eliminare a gunoiului și, de asemenea, ce măsuri trebuie luate pentru a vă asigura că unitatea durează atât de mult cât ar trebui.
Durata medie de viață a unui dispozitiv de eliminare a gunoiului
În general, un dispozitiv de eliminare a gunoiului va dura în jur de 10 ani. Cu toate acestea, cel mai mare factor determinant pentru cât timp va dura unitatea dvs. este cât de des este folosită și cât de bine aveți grijă de ea. Dacă aveți grijă de dispozitivul de eliminare a deșeurilor și vă asigurați că îl folosiți doar așa cum trebuie, este posibil să puteți obține mult mai mult de un deceniu de la acesta. Pe de altă parte, dacă tratați aparatul ca pe un coș de gunoi și puneți în el lucruri pe care nu ar trebui să le puneți, atunci ați putea să vă treziți cu ușurință că trebuie să înlocuiți dispozitivul de eliminare a deșeurilor în câțiva ani.
Sfaturi de întreținere pentru a prelungi durata de viață a dispozitivului de eliminare a gunoiului menajer
Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a proteja durata de viață a dispozitivului de evacuare a gunoiului este să vă asigurați că îl utilizați numai în scopurile pentru care a fost proiectat. Un dispozitiv de eliminare a gunoiului ar trebui să fie folosit cu adevărat doar pentru a manipula bucățele mici de resturi de mâncare și altele asemenea, și nu ca un recipient secundar de gunoi. Acest lucru înseamnă că ar trebui să vă asigurați în continuare că vă răzuiți farfuriile înainte de a le clăti și că nu puneți în unitate nimic mai mare decât poate gestiona cu ușurință.
De asemenea, trebuie să evitați să puneți în dispozitivul de eliminare a deșeurilor orice lucru care l-ar putea deteriora sau ar putea înfundă țevile. Aceasta include lucruri precum oasele, zațul de cafea, cojile de ouă, grăsimea, uleiul și grăsimea. Fructele sau legumele fibroase, cum ar fi cojile de cartofi, țelina, broccoli și coaja de banane, de asemenea, nu ar trebui să intre niciodată în dispozitivul de eliminare a deșeurilor, deoarece acestea pot bloca lamelele și înfundă unitatea. În timp, acest lucru poate cauza arderea motorului, caz în care va trebui să înlocuiți unitatea.
It is also important that you take the time to thoroughly clean your garbage disposal regularly. You should really be cleaning the unit every two weeks or so if you use it daily or every month if it gets less frequent use. Even if you’re not using the disposal daily, you should still turn on the cold water and run the unit for 30 seconds or so every day to prevent the blades from rusting. It can also help to occasionally run ice cubes and rock salt through the unit as this will help to remove any leftover waste stuck inside the unit.
Există o serie de opțiuni diferite pentru curățarea coșului de gunoi. Una dintre cele mai simple metode este să turnați bicarbonat de sodiu în scurgere, urmat de o ceașcă sau două de oțet alb. Lăsați acest amestec să stea în interiorul aparatului timp de aproximativ 30 de minute, apoi deschideți apa rece și puneți aparatul în funcțiune timp de încă 30 de secunde. Această metodă poate fi de mare ajutor atât pentru a elimina orice particule de alimente blocate în interiorul unității, cât și pentru a preveni mirosurile. Ocazional, trecerea ocazională a cojilor de lămâie, de portocale sau de alte citrice în dispozitivul de eliminare a deșeurilor este o altă modalitate excelentă de a-l împrospăta și de a preveni mirosul.
De asemenea, ar trebui să vă asigurați că faceți o curățare mai amănunțită a aparatului din când în când. Pentru a face acest lucru, mai întâi rotiți întrerupătorul de pe unitate sau deconectați-o de la sursa de alimentare pentru a vă asigura că nu se poate porni în timp ce faceți curățenie. Apoi, luați o perie cu mâner lung și frecați bine întregul interior al unității cu apă și săpun pentru a îndepărta tot ce este lipit de părțile laterale ale dispozitivului de eliminare a deșeurilor sau de lamele acestuia. După ce ați frecat unitatea, treceți apoi la utilizarea metodei cu oțet și bicarbonat de sodiu pentru a vă asigura că totul este complet curat.
Un lucru important de știut este că mașinile de tocat gunoi trebuie folosite numai cu apă rece. Folosirea apei calde va topi orice grăsime sau grăsime care se scurge, ceea ce poate face ca aceasta să se lipească de lamele și, în cele din urmă, să blocheze unitatea. Asigurați-vă că porniți apa rece înainte de a porni dispozitivul de eliminare a deșeurilor și lăsați apa să curgă timp de 20-30 de secunde după ce ați oprit dispozitivul de eliminare a deșeurilor pentru a vă asigura că totul este eliminat din unitate și că se scurge pe țevi.
Semne că dispozitivul de eliminare a gunoiului este defect
Există numeroase semne care pot indica faptul că dispozitivul de eliminare a gunoiului este defect și trebuie reparat sau înlocuit. Un semn comun este atunci când vă vedeți nevoit să folosiți frecvent butonul de resetare al unității. În cazul în care dispozitivul de eliminare a deșeurilor primește o sarcină prea mare sau este înfundat, acesta se va opri automat pentru a preveni deteriorarea. Când se întâmplă acest lucru, va trebui să apăsați butonul de resetare înainte ca unitatea să pornească din nou. Dacă totul funcționează corect, ar trebui să fie nevoie rareori, sau chiar niciodată, să resetați unitatea. Cu toate acestea, dacă vă treziți că trebuie să faceți acest lucru aproape tot timpul, aceasta indică fie că unitatea începe să cedeze, fie că cablajul este slăbit.
De asemenea, este posibil să vă confruntați cu situații în care unitatea începe să se înfundă aproape de fiecare dată când o utilizați, chiar și cu încărcături foarte mici. În această situație, problema indică faptul că fie aveți nevoie de o unitate de capacitate mai mare, fie că dispozitivul de eliminare a deșeurilor nu mai poate funcționa corespunzător și trebuie înlocuit. O problemă similară este atunci când dispozitivul de eliminare a deșeurilor începe să funcționeze mult mai încet decât înainte și îi ia mult mai mult timp pentru a descompune particulele de alimente. Acest lucru indică, de obicei, faptul că lamelele trebuie ascuțite sau înlocuite. Cu toate acestea, dacă lamele sunt prea deteriorate, de obicei este necesară înlocuirea întregii unități.
O altă problemă frecventă a mașinilor de spălat gunoi învechite este că acestea încep să se oprească singure în timpul utilizării. Această problemă ar putea indica o problemă cu cablajul unității sau cu sistemul dvs. electric. Cu toate acestea, cel mai frecvent este un indiciu că motorul unității începe să cedeze.
Un ultim semn că dispozitivul de eliminare a deșeurilor trebuie înlocuit sau reparat este dacă acesta începe să aibă scurgeri de apă. În timp, conexiunile în care dispozitivul de eliminare a deșeurilor se întâlnește cu restul sistemului dvs. de instalații sanitare pot începe să se deterioreze. Dacă este detectată suficient de devreme, problema poate fi reparată. Din nefericire, de cele mai multe ori scurgerea nu va fi cu adevărat vizibilă până când nu se ajunge la punctul în care întreaga unitate trebuie înlocuită.