Cauzele blocarii canalizarii
Cauzele blocajului sunt diferite. De exemplu, instalarea initiala incorecta a sistemelor de canalizare (multe rotatii, unghiuri de 90 °, inclinarea insuficienta a conductelor de canalizare etc.).
Deseori cauza blocarii apare ca urmare a aruncarii de obiecte mari in canalizare.
De asemenea, infundarea se formeaza cu o cantitate mica de apa.
Cand aveti nevoie de desfundarea canalizarii?
Chiar si atunci cand sistemul de canalizare este montat in conformitate cu standardele si presiunea apei este suficienta curatarea deoarece depozitele se formeaza in tevi.
Depozitele din conductele de canalizare reduc modul de circulatie a apei si reduc capacitatea acestora. Prin urmare, din cand in cand, desfundarea este o necesitate.
Desfundarea canalizarii este necesara la primele semne de infundare.
Blocaj de canalizare
Exista cateva tipuri de blocaje:
- infundarea canalizarii atunci cand sedimentele si obiectele straine se acumuleaza in sifon este considerata simpla;
- blocarea in tevi, in colturile tevilor;
- blocarea canalului in locurile conductelor deformate;
- blocarea canalizarii in subsolul unei cladiri cu mai multe etaje;
- blocarea canalului dintre cladire si canalizare;
- blocarea canalului intre puturile de canalizare.
Cauzele blocajelor sunt diferite, astfel incat procesul de curatare poate varia semnificativ.
Curatarea canalizarii, eliminarea blocajelor
In functie de gradul de blocaj si de structura sistemului de canalizare, desfundarea necesita abordari diferite si folosirea diferitelor tipuri de echipamente.
Desfundarea sistemului de canalizare, in cazul unor blocaje simple, se realizeaza prin eliminarea blocajelor prin curatare, spalare si, daca este necesar, demontarea conductei.
In cazul blocarii in colturile tevilor si atunci cand obiectele straine sunt lipite, desfundarea nu este posibila fara utilizarea unui cablu special.
Desfundarea de urgenta a canalizarii. Cum putem preveni acest lucru?
Situatiile de urgenta apar destul de des. Cea mai comuna este o blocare complicata datorita ejectiei obiectelor mari. De asemenea, infundarea canalizarii poate fi cauzata de utilizarea constanta a detergentilor care se precipita in tevi si care apoi sunt dificil de curatat.
Cand curatarea canalizarii devine o necesitate constanta, trebuie sa va ganditi sa inlocuiti conductele. Diametrul interior al tevilor scade cu timpul, ceea ce este in principal caracteristic sistemului vechi de canalizare, iar curatarea si desfundarea nu vor fi foarte eficiente.